TőzsdeSügér

A kisállattartás gazdasági velejárói

2023. jan 09.

A papagájtartás előnyei

írta: Galcs Zsolt
A papagájtartás előnyei

Tanulmányok kimutatták, hogy a házimadarakkal való társas kapcsolatok az emberi kapcsolatok néhány tulajdonságai tükrözhetik vissza. Ezen tulajdonsgok köztudottan hozzájárulnak az egészségedhez, ráadásul nem válaszolnak vissza! Néhány ember számára a házimadarak okot adhatnak arra, hogy felkeljenek a reggeli órákban. Az egészen biztos, hogy segít a tudat, hogy mindig van kivel beszélgetni és van a környezetben egy társféleség, akivel megoszthatjuk a nap folyamán történő dolgokat.

a-papagajtartas-elonyei-1.jpg

Aggódsz a kínos csendek miatt? Nincs ilyen, ha van egy tollas barátod. Mindig számíthatsz arra, hogy a házimadarak vidámak és csiripelősek, így soha nem lesz csend! Orvosi kutatások még azt is kimutatták, hogy a házimadarak társasága javíthatja az ...

Tovább Szólj hozzá

állat természet ember madár papagáj hobbi

2022. jan 06.

Megválaszolt kérdések

írta: Galcs Zsolt
Megválaszolt kérdések

"Hogyan lehet a legjobban korlátozni a tojástermelést egy 5 éves nőstény szenegáli papagájnál? A legtöbb módszert már kipróbáltam."

  tojasrakas-1.jpg

Válaszunk: a túlzott tojástermelés egy nagyon gyakori probléma, amellyel a papagájtulajdonosok szembesülnek. A tojástermelés korlátozására a következőket javaslom: ne engedd meg, hogy a papagáj elvonulhasson sötét, meghitt helyekre, mert ezeket fészkelődobozként érzékelheti, ideértve a játék céljával odaadott dobozokat és az alvókunyhókat is. A gazdi legyen tudatában annak, hogy hogyan simogatja a madarát, például soha ne érintse meg a hátát, a farkát, a szárnyak alatti részeket vagy a kloáka területét. A simogatást korlátozzuk a fejvakarásra.

tojasrakas-4.jpg

Csökkentsük a madár napfénynek kitett ...

Tovább Szólj hozzá

2021. júl 12.

Tréningek

írta: Galcs Zsolt
Tréningek

treningek-4.jpg

A papagájok nevelése sokszor nehéz feladat. A madár fiatalkora erős befolyásoló tényező: a kézzel nevelt papagájok már eleve kezesek, az ő nevelésük ezért egyszerűbb. A szülők által nevelt papagáj már komolyabb macera. 12 papagájom közül az egyik, egy amazon, egy éve érkezett, elég vad madár volt és sokáig nevet sem adtunk neki. Végül a neve a gyűrűszáma alapján Kilences lett. Egy idő után magammal vittem őt egy többszemélyes papagájtréningre.

treningek-1.jpg

A kiképzés 6 napon át tartott, több amazon papagájjal együtt vettünk részt rajta Kilencessel. Az edzések lényege a kézre reptetés betanítása volt, ezt a többi papagájtól elég hamar eltanulta. Később a ketrecbe kézzel berakás és kivétel következett.

treningek-2.jpg

Edzősátrakban ...

Tovább Szólj hozzá

2021. feb 22.

Kisállat-biztosítások

írta: Galcs Zsolt
Kisállat-biztosítások

Miért jó dolog a papagáj-biztosítás?

Az állatorvos-kezelés költségei sokszor az egekbe másznak, mivel az állatorvosoknak sokkal kifinomultabb diagnosztikához és kezelésekhez kell folyamodniuk, mint az emberi gyógyászat esetében. Ez persze magában foglalja azt a pozitívumot is, hogy az állatoknak ezekkel az eszközökkel sokkal nagyobb az esélyük a gyógyulásra. Ennek azonban ára van. A kezelés több tízezer forintot érhet el, különösen, ha folyamatos ellátásra van szükség. Ebben segíthet a biztosítás.

kisallat-biztositas-3.jpg

A biztosítás azt jelenti, hogy nem kell törődnöd a váratlan állatorvosi számlákra szánt pénz előteremtésével. Ez azt is jelenti, hogy összpontosíthatsz magára az ellátásra és a a papagáj legjobb utógondozására, gyorsan ...

Tovább Szólj hozzá

tanácsadás kisállat papagáj pénzügy tőzsde biztosítás

süti beállítások módosítása