2023. jan 09.

A papagájtartás előnyei

írta: Galcs Zsolt
A papagájtartás előnyei

Tanulmányok kimutatták, hogy a házimadarakkal való társas kapcsolatok az emberi kapcsolatok néhány tulajdonságai tükrözhetik vissza. Ezen tulajdonsgok köztudottan hozzájárulnak az egészségedhez, ráadásul nem válaszolnak vissza! Néhány ember számára a házimadarak okot adhatnak arra, hogy felkeljenek a reggeli órákban. Az egészen biztos, hogy segít a tudat, hogy mindig van kivel beszélgetni és van a környezetben egy társféleség, akivel megoszthatjuk a nap folyamán történő dolgokat.

a-papagajtartas-elonyei-1.jpg

Aggódsz a kínos csendek miatt? Nincs ilyen, ha van egy tollas barátod. Mindig számíthatsz arra, hogy a házimadarak vidámak és csiripelősek, így soha nem lesz csend! Orvosi kutatások még azt is kimutatták, hogy a házimadarak társasága javíthatja az emberi közérzetet, fokozza a morált, csökkenti a depresszió tüneteit, és szociális interakcióra ösztönöz.

a-papagajtartas-elonyei-2.jpg

Biztos vagyok benne, hogy mindannyian egyetértenek abban, hogy a társas érintkezés, a rendszeres beszélgetés jót tesz a mentális egészségnek. A házimadarak és papaájok tartása elősegítheti a társas érintkezést mind a többi madártulajdonossal, mind magukkal a madarakkal. Valóban csodálatos érzés hallani, ahogy a madarai üdvözlik a gazdit, amikor minden nap hazaér, vagy amikor reggel felkel. Ad egy kis rugózást a hétköznapokon!

a-papagajtartas-elonyei-3.jpg

Szólj hozzá

állat természet ember madár papagáj hobbi