TőzsdeSügér

A kisállattartás gazdasági velejárói

2021. júl 12.

Tréningek

írta: Galcs Zsolt
Tréningek

treningek-4.jpg

A papagájok nevelése sokszor nehéz feladat. A madár fiatalkora erős befolyásoló tényező: a kézzel nevelt papagájok már eleve kezesek, az ő nevelésük ezért egyszerűbb. A szülők által nevelt papagáj már komolyabb macera. 12 papagájom közül az egyik, egy amazon, egy éve érkezett, elég vad madár volt és sokáig nevet sem adtunk neki. Végül a neve a gyűrűszáma alapján Kilences lett. Egy idő után magammal vittem őt egy többszemélyes papagájtréningre.

treningek-1.jpg

A kiképzés 6 napon át tartott, több amazon papagájjal együtt vettünk részt rajta Kilencessel. Az edzések lényege a kézre reptetés betanítása volt, ezt a többi papagájtól elég hamar eltanulta. Később a ketrecbe kézzel berakás és kivétel következett.

treningek-2.jpg

Edzősátrakban ...

Tovább Szólj hozzá

2021. feb 22.

Kisállat-biztosítások

írta: Galcs Zsolt
Kisállat-biztosítások

Miért jó dolog a papagáj-biztosítás?

Az állatorvos-kezelés költségei sokszor az egekbe másznak, mivel az állatorvosoknak sokkal kifinomultabb diagnosztikához és kezelésekhez kell folyamodniuk, mint az emberi gyógyászat esetében. Ez persze magában foglalja azt a pozitívumot is, hogy az állatoknak ezekkel az eszközökkel sokkal nagyobb az esélyük a gyógyulásra. Ennek azonban ára van. A kezelés több tízezer forintot érhet el, különösen, ha folyamatos ellátásra van szükség. Ebben segíthet a biztosítás.

kisallat-biztositas-3.jpg

A biztosítás azt jelenti, hogy nem kell törődnöd a váratlan állatorvosi számlákra szánt pénz előteremtésével. Ez azt is jelenti, hogy összpontosíthatsz magára az ellátásra és a a papagáj legjobb utógondozására, gyorsan ...

Tovább Szólj hozzá

tanácsadás kisállat papagáj pénzügy tőzsde biztosítás

süti beállítások módosítása